Kategoriat

Venäjä-pakotteet synnyttivät uuden valuutanvaihtoilmiön Suomessa

Venäjä-pakotteiden vuoksi Suomessa on syntynyt uusi valuutanvaihtoilmiö, jossa yksityishenkilöt vaihtavat valuuttaa ilman pankkien välikäsiä. Lue lisää ilmiön taustoista ja riskeistä.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Venäjä-pakotteet synnyttivät uuden valuutanvaihtoilmiön Suomessa

Venäjä-pakotteiden seurauksena yksityishenkilöiden välinen valuutanvaihto on yleistynyt Suomessa, erityisesti pääkaupunkiseudulla. Pankkisiirtojen loppuminen Venäjälle vuonna 2022 on pakottanut ihmiset etsimään vaihtoehtoisia keinoja rahansiirtoihin. Erityisesti Telegram-kanava ’Valuutanvaihto Suomessa’ on noussut merkittäväksi foorumiksi, jossa eurojen ja ruplien vaihto tapahtuu suoraan ilman pankkien välitystä.

Yksityishenkilöiden valuutanvaihto vilkasta

Kanavalla on jo lähes 24 000 jäsentä, jotka etsivät valuutanvaihtokumppaneita. Ilmoituksissa kerrotaan vaihdettavan valuutan määrä, kurssi ja tapaamispaikka. Tapaamisia suositellaan järjestettäväksi julkisilla paikoilla, kuten ostoskeskuksissa, turvallisuussyistä.

Riskit ja valvonnan puute

Vaikka valuutanvaihto yksityishenkilöiden kesken ei ole laitonta, se liikkuu valvonnan ulkopuolella. Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo vain yritysten toimintaa valuutanvaihdossa. Yksityishenkilöt voivat kohdata riskejä, kuten verojen välttelyä tai rahan epäselvää alkuperää. Lisäksi rahanpesun mahdollisuus on olemassa, mikä tekee toiminnasta riskialtista.

Valuutanvaihdon motiivit

Monille valuutanvaihto on välttämättömyys henkilökohtaisista syistä. Esimerkiksi eräs suomalainen mies kertoi, että hänen on tuettava Venäjällä asuvia lapsiaan pakotteista huolimatta. Hän valitsee kumppaninsa huolellisesti välttääkseen huijareita.

Vaikka toimintaa varjostavat ongelmat, se on monille ainoa keino siirtää rahaa itärajan toiselle puolelle. Tilanne aiheuttaa monille huolta ja ahdistusta.

Lähde: iltalehti.fi

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: