Sydneystä kotoisin oleva teini hylätään keuhkosiirron saamisesta COVID-19-rokotustilanteen vuoksi

Facebook
Twitter
LinkedIn

Rokottamaton leukemiaa sairastava potilas kohtaa hengenvaarallisen ongelman

16-vuotiaan leukemian sairastuneen Sydneystä kotoisin olevan Dazelle Petersin vanhemmat ovat ilmoittaneet, että tytärtään on evätty elämää pelastava keuhkonsiirto, koska hänellä ei ole COVID-19-rokotetta.

Isä kyseenalaistaa sairaalan kannan siirtoon

Dazellen isä, Josh Peters, kertoi, että St Vincentin sairaalan kirurgi ilmoitti hänelle, että hänen rokottamaton tyttärensä aiheuttaisi ”suuren uhan jokaiselle (sairaalassa) joka oli tehnyt oikein.” Tämä lausunto jätti perheen tunteet siihen, että sairaala ei halua suorittaa siirtoa.

Sairaala vahvistaa rokotusvaatimuksen

St Vincentin sairaalan tiedottaja vahvisti, että heidän ”käytäntönsä ja ohjeensa eivät tue rokottamattoman henkilön siirtoa” johtuen siirtymisen jälkeisten selviytymismahdollisuuksien vaikutuksesta. Kansalliset suuntaviivat ja suositukset vaativat rokotuksen ennen ja jälkeen elinsiirtojen.

Yksilölliset arvioinnit siirtopotilaille

Huolimatta näistä käytännöistä, sairaalan tiedottaja korosti, että jokaista potilasta arvioidaan yksilöllisesti, ottaen huomioon monimutkaisuudet mukaan lukien potilaan terveyshistoria. Dazellen tapauksessa hänen immuunijärjestelmä hyökkäsi luovuttajan verisoluja vastaan aiemman luuydinsiirron aikana, mikä lisäsi hänen tilanteensa monimutkaisuutta.

Jatkuva yhteydenpito potilaan lääkäreiden kanssa

St Vincentin sairaala on pyytänyt lisäseurantaa Dazellen ja hänen lääkäreidensä kanssa tehdäkseen tietoon perustuvan, yksilöllisen arvioinnin. Entinen apulaispääterveysviranomainen Dr. Nick Coatsworth totesi, että siirtopotilaiden rokottamiselle COVID-19:ää vastaan on perusteltuja syitä, kuten elimen hylkimisen riski ja edelleen heikentynyt immunosuppressoituneille potilaille, jotka sopimuksessaan saavat viruksen.

Tämä tapaus korostaa keskustelua rokotevaatimusten ympärillä ja niiden vaikutuksista potilaiden hoidon saatavuuteen monimutkaisilla ja hengenvaarallisilla ehdoilla.

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: