Anthony Joshua Voittaa Robert Heleniuksen Vakuuttavalla Seitsemännen Erän Tyrmäyksellä

robert helenius
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lauantai-illan myöhäisottelussa ylemmässä raskaassa sarjassa Anthony Joshua pudotti Robert Heleniuksen seitsemännessä erässä voimakkaalla oikealla suoralla. Tyrmäys oli sekä nopea että ratkaiseva, vaikka kuusi ensimmäistä erää olivat melko tapahtumaköyhiä. Joshua vahvisti kykynsä voimakkaisiin lyönteihin huolimatta ottelun hitaasta alusta.

Ensimmäiset, tapahtumaköyhät erät

Avauserässä Helenius otti aggressiivisemman otteen, mutta ei onnistunut tekemään merkittäviä osumia. Samaan aikaan Joshua tarkkaili hieman pidempää suomalaista kilpakumppaniaan varovaisesti. Toisessa erässä Joshua tuli määrätietoisemmaksi, ajoi Heleniuksen köysiin sarjalla lyöntejä. Kellon soidessa kaksikko vaihtoi kunnioittavia nyökkäyksiä tunnustaakseen toiminnan puutteen alkuerässä.

Kolmannessa erässä yleisö alkoi ilmaista tyytymättömyyttään ottelun tapahtumaköyhyyteen. Siitä huolimatta Joshua sai aikaan osuman, joka herätti innostuneen reaktion. Hän jatkoi Heleniuksen tökkimistä ilman suurempia vaurioita. Molemmat ottelijat kiihdyttivät toimintaansa neljännessä erässä, jossa Joshuan lyönnit aiheuttivat verenvuotoa Heleniuksen nenästä.

Voittoisa seitsemäs erä

Viidennen erän aikana Joshua vahingoitti Heleniusta oikean ja vasemman koukun yhdistelmällä. Kuitenkin Helenius pysyi valppaana, ja Joshua näytti vähemmän uhkaavalta kuin ennen. Ottelu päättyi äkisti seitsemännessä erässä tyrmäykseen.

Siitä oli kulunut 32 kuukautta, kun Joshua oli viimeksi tyrmännyt Kubrat Pulevin joulukuussa 2020 – ottelu, jonka todisti vain tuhat katsojaa COVID-19-rajoitusten takia. Tällä kertaa O2-areena oli lähes täynnä, mutta yleisön pettymys oli ilmeinen ennen tyrmäystä. Ottelu vaikutti enemmänkin varjolta kuin todelliselta koetinkiveltä Joshualle.

Voittoon johtaneet tapahtumat

Helenius hyväksyi haasteen otella Joshuan kanssa vain viikko voitokkaan Mika Mielosen ottelun jälkeen. Hän korvasi Dillian Whyten, joka kohtasi epäsuotuisan huumeiden testituloksen. Helenius uskoi pystyvänsä voittamaan näennäisen ”robotin” ja ”haavoittuvan” Joshuan, jota vastaan hän oli harjoitellut ennen. Kuitenkin huomattava palkkio pelasti todennäköisesti Heleniuksen taistelun.

39-vuotias ottelija jätti perhelomansa Lappiin kärsiäkseen kliinisen tyrmäyksen. Vaikka Helenius menetti, hänellä ei ollut paljon panoksena, kun taas Joshuan olisi pitänyt voittaa jännittävästi taistellakseen edellisten vuosien heikon menestyksen jälkeen. Joshua menetti maailman raskaansarjan tittelinsä Oleksandr Usykille syyskuussa 2021 ja suoriutui huonosti kahdestaottelusta viime elokuussa. Epäilykset Joshuan ajan olevan ohi vahvistuivat närkästyttävällä voitolla Jermaine Franklinilta neljä kuukautta sitten.

Seuraavaksi Joshua kohtaa Deontay Wilderin

Ylivoimainen voitto Heleniuksesta ei suuremmin hälventänyt epäilyksiä Joshuan asemasta raskaansarjaluokan huippuottelussa, jossa ottelijat kuten Usyk ja Tyson Fury menestyvät. Joshua voi kuitenkin nyt suunnata katseensa tulevaan, korkeiden panosten otteluun Deontay Wilderia vastaan ensi vuoden alussa. Vaikka Wilder hävisi Futyrelle jännittävässä trilogiassa, hänen tyrmäysvoittonsa Heleniuksesta lokakuun ottelussaan palautti mieleen, että hänen kohtaamisensa on täynnä vaaroja. Nyt Joshua voi kuitenkin hetkeksi nauttia tyrmäysvoitostaan rajoitettua vastustajaa vastaan.

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: