Andrew Tate: TikTokin Kiistanalainen Nouseva Tähti

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andrew Tate: TikTokin Kiistanalainen Nouseva Tähti

Brittiläis-amerikkalainen kickboxer Andrew Tate on saanut TikTokissa kuuluisuutta kiistanalaisilla näkemyksillään naisista ja kiistellyillä itseapuohjeillaan. Hänen videoittensa maine väkivaltaisten ja misogynististen sisältöjen levittämisestä ei ole estänyt niiden keräämästä miljardeja katselukertoja, ja tämä on muuttanut hänet kiistanalaiseksi hahmoksi, jolla on huomattava seuraajakunta.

Taten kuvatessa itseään sikaria polttavana playboyina hänen videoissaan käsitellään monenlaisia aiheita, kuten hänen näkemystään siitä, että naisten tulisi olla pääasiassa kotiäitejä. Jotkut klipit kuvaavat häntä keskustelemassa väitetysti väärinkäyttävistä kohtaamisista naisten kanssa, kun taas toisissa videoissa hän antaa itseapuohjeita pääasiassa miespuolisille katsojille. Muutamassa kuukaudessa Taten julkisuuskuva on noussut meteorimaisesti, ja häntä on haettu Googlessa enemmän kuin julkkiksia, kuten Donald Trump ja Kim Kardashian.

Tunnetusti ristiriitaisine näkemyksineen Tate on esiintynyt alustoilla, kuten InfoWars, ja keskustellut Donald Trump Jr:n ja Nigel Faragen kanssa. Osa hänen yksityisestä verkkoakatemiastaan, Hustler’s Universitystä, kannustaa jäseniä levittämään kiistanalaista sisältöä Tatesta saadakseen huomiota ja houkutellakseen uusia seuraajia. Tämä strategia on kasvattanut tehokkaasti Taten verkkonäkyvyyttä ja suosiota.

Vaikka sisältö näyttää rikkovan TikTokin ohjeita, jotka kieltävät vihamielisten ideologioiden kuten naisvihamielisyyden levittämisen, alusta ei ole tehnyt paljon toimiakseen Taten näkyvyyden vähentämiseksi. Tämän seurauksena hänen vaikutusvaltansa jatkaa kasvuaan, ja monet hänen faneistaan ylistävät hänen korutonta kommunikointitapaansa ”cancel-kulttuurin” vastaisena virkistyksenä.

Kriitikot väittävät, että hänen kuuluisuutensa herättää huolta verkkomisogyniasta ja potentiaalisesta radikalisoitumisesta sekä kutsuvat Tatea ”pelottavimmaksi mieheksi internetissä.”

TikTokin kiistanalainen nousija Andrew Tate – asiantuntijat huolissaan naisten vastaisesta vihasta verkossa
Andrew Tate on loikannut kuuluisuuteen TikTokissa olevilta videoiltaan, joissa hän esittää väkivaltaisia ja naisten vastaisia ajatuksia. Vaikka hänellä on miljardeja katselukertoja, Tate on herättänyt laajalti huolta somessa.

Tate ja hänen suullaan tuoma viemärin suu
Tate korostaa sitä, että hänen mielestään naisten asema yhteiskunnassa on olla pääasiassa kotiäitejä ja että heidän kuuluu totella miesten tahdon. Lisäksi hän kertoo videoissaan omasta väkivaltaisesta käyttäytymisestään naisia kohtaan ja jakaa myös itseapuohjeita pääasiassa miespuolisille katsojille. Hänen vaaralliseksi nähtyjä toimintatapojaan ei ole jäänyt huomaamatta, ja häntä on kuvailtu ”pelottavimmaksi mieheksi internetissä.”

Asiantuntijoiden huoli

Taten räjähdysmäinen suosio herättää erityistä huolta asiantuntijoiden keskuudessa. Heidän mukaansa Tate on vain yksi esimerkki laajemmasta verkosta, joka levittää naisia halventavia ajatuksia ja vihamielisyyttä heitä kohtaan. Internetin eristyneissä ryhmissä, joissa naisvihamielisyys ja vihamielisyys kukoistavat, on olemassa selkeä potentiaali radikalisoitumiseen.

TikTokin vastuu

Vaikka Taten tuottama sisältö näyttää rikkovan TikTok-alustan sääntöjä, jotka kieltävät vihamielisten ideologioiden kuten misogynian levittämisen, alusta ei ole pyrkinyt aktiivisesti suitsimaan Taten viestien leviämistä. Tämän seurauksena asiantuntijat kertovat olevan entistä tärkeämpää kiinnittää huomio radikalisoitumisen uhkaan ja pureutua syvemmälle ongelman ytimeen ihmisten tietoisuuden lisäämiseksi.

Ratkaisujen etsiminen
Naisten vastaisen vihan ehkäisemiseksi yhteiskunnan tulisi löytää keinoja määritellä ja käsitellä potentiaalisesti radikalisoivia viestejä verkossa. Löytämällä yhdessä toimivia ratkaisuja on mahdollista jarruttaa radikalisoitumisen kiihtymistä somessa, ja vähentää vihan ja vihamielisyyden leviämistä internetissä.

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: