”Britannian pitkäikäisyysindeksi paljastaa: Näillä alueilla asukkaat elävät pisimpään – Tutkimus vertaa elintapoja ja elinolosuhteita”

Uusi tutkimus Forbes Advisor UK:lta on paljastanut Britannian alueet, joilla ihmiset elävät todennäköisimmin pisimpään. Tutkimuksessa, joka tunnetaan nimellä Britannian pitkäikäisyysindeksi (BLI), otettiin huomioon keskimääräinen elinikä, fyysisesti aktiivisten asukkaiden määrä, tupakointi, käytettävissä oleva tulo, viiden viimeisen vuoden aikana rekisteröidyt kuolemantapaukset sekä pikaruokaravintoloiden määrä 10 000 asukasta kohden. Surreyssa sijaitseva Elmbridge nousi listan kärkeen 84 pisteen kokonaismäärällä, mikä osoittaa, että tämän alueen asukkailla on suurin eliniän odote. Skotlannin West Dunbartonshire sijoittui listan hännille 20 pisteen kokonaismäärällä, mikä tarkoittaa, että sen asukkailla on todennäköisesti lyhyempi elinikä. Fyysinen aktiivisuus vaikutti huomattavasti parhaiten menestyneiden alueiden pisteisiin. Tutkimus viittaa siihen, että korkea tulotaso korreloi myönteisesti hyvän elinajanodotteen kanssa. Tupakointi ja fyysinen aktiivisuus ovat merkittäviä tekijöitä sekä terveydessä että pitkäikäisyydessä.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Britannian pitkäikäisyysindeksi: Elmbridge johtaa, West Dunbartonshire hännillä

Uusi tutkimus Forbes Advisor UK:lta on paljastanut Britannian alueet, joilla ihmiset elävät todennäköisimmin pisimpään. Muutamat merkittävät tekijät, mukaan lukien elämäntapa ja tulotaso, näyttävät vaikuttavan merkittävästi pitkäikäisyyteen.

Mistä Britannian pitkäikäisyysindeksi koostuu?

Tutkimuksessa, joka tunnetaan nimellä Britannian pitkäikäisyysindeksi (BLI), otettiin huomioon keskimääräinen elinikä, fyysisesti aktiivisten asukkaiden määrä, tupakointi, käytettävissä oleva tulo, viiden viimeisen vuoden aikana rekisteröidyt kuolemantapaukset sekä pikaruokaravintoloiden määrä 10 000 asukasta kohden.

Kukin paikallishallinto saa BLI:ssä pistemäärän sen pitkäikäisyyspotentiaalin perusteella. Surreyssa sijaitseva Elmbridge nousi listan kärkeen 84 pisteen kokonaismäärällä, mikä osoittaa, että tämän alueen asukkailla on suurin eliniän odote.

Elmbridge johtaa, West Dunbartonshire hännillä

Tutkimuksen mukaan Skotlannin West Dunbartonshire sijoittui listan hännille 20 pisteen kokonaismäärällä, mikä tarkoittaa, että sen asukkailla on todennäköisesti lyhyempi elinikä.

Monmouthshire/Sir Fynwy Walesissa (sijalla 77), East Dunbartonshiressa Skotlannissa (sijalla 89) ja East Renfrewshiressa Skotlannissa (sijalla 90) olivat ainoat paikat Englannin ulkopuolella, jotka pääsivät sadan parhaan joukkoon.

Elämäntavat vaikuttavat elinikään

Fyysinen aktiivisuus vaikutti huomattavasti parhaiten menestyneiden alueiden pisteisiin. Esimerkiksi Waverleyssa (sijalla 3), Winchesterissä (sijalla 4) ja South Cambridgeshiressä (sijalla 5) 82% asukkaista on aktiivisia tai melko aktiivisia.

Elämäntavat ja elinikä

Indeksi viittaa voimakkaasti siihen, että korkea tulotaso korreloi myönteisesti hyvän elinajanodotteen kanssa. Esimerkiksi varakkaat alueet kuten Westminster ja Camden saivat korkeat pisteet.

Tupakointi ja fyysinen aktiivisuus ovat merkittäviä tekijöitä sekä terveydessä että pitkäikäisyydessä. Ne voivat myös vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka paljon henkilö maksaa elämävakuutuksesta. Vakuutusyhtiöt arvioivat näitä valintoja, koska ne vaikuttavat suoraan yleiseen terveyteen ja elinikään.

Lähteet ja metodologia

Forbes Advisor tutki tekijöitä, jotka vaikuttavat positiivisesti ja negatiivisesti Britannian paikallishallintojen keskimääräiseen terveyteen. Nämä tekijät olivat keskimääräinen elinikä, fyysisesti aktiivisten ja melko fyysisesti aktiivisten aikuisten prosenttiosuus, tupakoitsijoiden osuus, käytettävissä oleva tulo, viiden viimeisen vuoden aikana rekisteröidyt kuolemantapaukset 10 000 asukasta kohden sekä pikaruokaravintoloita 10 000 asukasta kohden paikallishallinnoissa.

Jokaiselle alueelle annettiin pisteitä positiivisista tekijöistä tai pisteitä vähennettiin negatiivisista tekijöistä. Elämänodotukseen, tupakoinnin esiintyvyyteen ja fyysiseen aktiivisuuteen kiinnitettiin erityistä huomiota, koska nämä tekijät vaikuttavat eniten yleiseen terveyteen.

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: