”Pitkäikäisyyden asiantuntija paljastaa: Nämä kolme vegaanista lisäravinnetta voivat auttaa elämään pidempään”

Tiivistelmä: Valter Longo, gerontologian professori, on kehittänyt vegaanisen ruokavalion, joka maksimoi pitkäikäisyyttä. Ruokavalio sisältää vähän proteiinia ja paljon kasvikunnan tuotteita. Longo paastoaa useita kertoja vuodessa ja ottaa myös lisäravinteita varmistaakseen riittävän ravinnon saannin. Hän ottaa vegaanista proteiinilisää, monivitamiini- ja mineraalilisää sekä algal-öljyä omega-3-rasvahappojen lähteenä. Nämä lisäravinteet auttavat häntä ylläpitämään terveyttään ja elämään pidempään.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pitkäikäisyyden asiantuntija paljastaa: Nämä kolme vegaanista lisäravinnetta voivat auttaa elämään pidempään

Elämän pituuden maksimointiin suunniteltu ruokavalio ja lisäravinteet

Valter Longo, gerontologian professori ja USC Longevity Instituten johtaja, on kehittänyt pitkäikäisyyteen suunnatun ruokavalion, joka on pohjimmiltaan vegaaninen, mutta sisältää myös kalaa. Ruokavalio on suhteellisen proteiiniköyhä ja sisältää paljon palkokasveja, täysjyväviljoja, pähkinöitä ja siemeniä.

Longon ruokavalioon kuuluu myös paastoaminen. Hän vähentää kalorien saantiaan kahdesti tai kolmesti vuodessa viiden päivän ajan 800–1100 kaloriin, tavoitteenaan saavuttaa paastoamisen on todettu tuovan pitkäikäisyyttä, mutta silti syöden.

Lisäravinteet päivittäisen ruokavalion tukena

Longo kertoi Insiderille ottavansa päivittäisen ruokavalion lisäksi lisäravinteita malnutritioonin välttämiseksi ja varmistaakseen tarpeeksi proteiinien saannin.

Kasvipohjainen proteiini

Vegaaniruokavaliossa voi olla haastavaa saada tarpeeksi proteiinia, vaikka Longo syökin kalaa, hän kertoo. Siksi hän ottaa vegaanista proteiinilisää aina, kun tuntee ettei saa sitä tarpeeksi ruoasta. Proteiini auttaa häntä ylläpitämään terveellistä, hoikkaa painoa, koska proteiini on kylläisyyden tunnetta lisäävien makroravinteiden joukossa.

Vitamiini- ja mineraalilisät

Longo kertoo ottavansa joka kolmas tai neljäs päivä monivitamiini- ja mineraalilisän tunnettujen valmistajien valikoimasta, koska monet ihmiset ovat puutteellisia yhdessä tai useammassa mikroravinteessa. Yksi vuonna 2017 tehty tutkimus viittaa siihen, että 31% Yhdysvaltain väestöstä on riskissä saada ainakin yksi vitamiinivaje tai anemia.

Omega-3

Lisäksi Longo ottaa kolmen tai neljän päivän välein algal-öljyä omega-3-rasvahappojen vuoksi. Algal-öljy on luonnollinen omega-3:n lähde, joka on keskeinen ravintoaine, jolla on tulehdusta estäviä ominaisuuksia. Omega-3:n on myös yhdistetty sydänsairauksien riskin vähentämiseen ja sikiön aivojen terveeseen kasvuun.

Omega-3-rasvahappoja on vaikea saada tarpeeksi ruokavaliosta, koska sitä löytyy pääasiassa kalasta, pavuista, kuten edamamesta, sekä pähkinöistä ja siemenistä, kuten saksanpähkinöistä ja chian siemenistä.

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: