Neymarin miljoonasiirto Saudi-Arabiaan suututti kotimaansa – ”Myi sielunsa diktaattorille”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Neymarin miljoonasiirto Saudi-Arabiaan suututti kotimaansa – ”Myi sielunsa diktaattorille”

Brasilialainen jalkapalloilija Neymar, 31, siirtyi tämän viikon alussa Saudi-Arabiaan ja Al-Hilal Saudi FC:n riveihin. Siirto on järkyttänyt monia ihmisiä Brasiliassa. Neymar on saanut siirrostaan rankkaa kritiikkiä kotimaassaan.

Al-Hilaliin siirtymistä on kutsuttu ”ikuiseksi häpeäksi” Neymarin uralle. Globon toimittaja Caque Andrade kirjoittaa, että ”jokainen on sitä mieltä, että tämä on täysin väärä tapa toimia. Brasilia on odottanut enemmän Neymarin uralta, hän ei ole lunastanut vielä täyttä potentiaaliaan”. Heia Brasil -lehden päätoimittaja Leo Doria sanoi norjalaiselle TV2:lle, että ”tämä on ikuinen häpeä Neymarin uralle. Brasilia on odottanut enemmän hänen uraltaan. Hän ei ole vielä lunastanut täyttä potentiaaliaan”.

Saudi-Arabian ihmisoikeustilanne on heikko, ja maa on saanut siitä runsaasti kritiikkiä. Monien arvioiden mukaan maan johto käyttää urheilua valkopesun välineenä, jotta se pystyisi maalaamaan maasta parempaa kuvaa ulkomaille. Saudi-Arabian hallinnon epäillään olevan myös vastuussa toimittaja Jamal Khashoggin salamurhasta. Saudi-Arabiassa naisilla ei ole myöskään juuri oikeuksia, ja homoseksuaalisuus on rikos.

Tanskalaisen Tipsbladetin päätoimittaja Troels Thøgersen oli rimmisen pettynyt Neymarin siirtoon. ”Neymar myi nimensä kirvesmurhaajalle. Tiedän, että se kuulostaa erittäin ankaralta, mutta tässä sopimuksessa on käytännössä kyse siitä”, hän sanoi. Kirvesmurhaajalla viitataan toimittaja Khashoggin murhaan.

Norjalaisen TV2:sen kommentaattori Mina Finstad Berg sanoi, että Neymar myi imagonsa ja tähtistatuksensa autoritääriselle hallinnolle. ”En ole koskaan miettinyt Neymaria henkilönä, joka välittää suuresti jalkapallon poliittisesta puolesta. Mutta urheilullisesta näkökulmasta on silti outoa, että hän päätti näin”, Finstad Berg totesi.

Neymar itse totesi siirtonsa jälkeen BBC:lle haluavansa tehdä historiaa ja sanoi, että Saudi-Arabian pääsarjassa on monia laatupelaajia. Neymar solmi Al-Hilalin kanssa kaksivuotisen sopimuksen, jonka aikana hän tienaa 200 miljoonaa dollaria. Sopimukseen kuuluu myös muita etuja. Neymar muun muassa asuu lukaalissa, jossa on 25 huonetta, uima-allas sekä kolme saunaa. Autotallissa on useita kymppitonneja maksavia autoja. Neymar ja hänen perheensä saavat myös yksityiskoneen käyttöönsä.

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: