Kemikaalivuoto Porvoon jätevedenpuhdistamolla – Poliisi tutkii ympäristön turmelemista

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kemikaalivuoto Porvoon jätevedenpuhdistamolla – Poliisi tutkii ympäristön turmelemista

Poliisi tutkii Porvoon Hermanninsaaressa sijaitsevalla jätevedenpuhdistamolla tapahtunutta kemikaalivuotoa rikosnimikkeellä ympäristön turmeleminen. Viranomaiset varoittivat alueen asukkaita epäterveellisestä hajusta lähiympäristössä.
Poliisin mukaan jätevedenpuhdistamon henkilökunta havaitsi tiistaina aamulla puhdistettavassa vedessä voimakkaan kemikaalinhajun. Myös alueen yrityksistä tuli useita ilmoituksia vahvasta kemikaalin tai liuottimen hajusta. Poliisi on paikalla selvittämässä epäiltyyn kemikaalivuotoon johtaneita syitä yhdessä Porvoon veden asiantuntijoiden ja alueen ympäristöviranomaisten kanssa.
Poliisin tekninen tutkinta on myös paikalla. Poliisi pyytää ilmoittamaan alueella tehdyistä havainnoista hätäkeskukseen. Poliisin ja asiantuntijoiden käytössä on ollut alueen putkikartta ja putkistossa kulkevien virtausten sekä Hitsaajantiellä sijaitsevasta kaivosta tulleen voimakkaan hajun perusteella vuodon alkuperä on nyt pystytty rajaamaan koskemaan pienempää aluetta.
Asiasta on kirjattu poliisille rikosilmoitus nimikkeellä ympäristön turmeleminen ja sen selvittely siirtyy poliisin rikostutkintaan. Poliisin mukaan sillä ei ole asiasta tällä hetkellä enempää tiedotettavaa.
Porvoossa lähiympäristön kemikaalivuodosta varoitettiin alueen asukkaita ja yrityksiä. Heille kerrottiin, että viemäriverkostosta voi mahdollisesti nousta höyryjä, jotka voivat olla terveydelle vaarallisia. Porvoon vesi tiedotti asiasta tiistaina aamupäivästä. Vuotoa alettiin epäillä, kun Hermanninsaaren puhdistamolla havaittiin jäteveden mukana tullutta voimakasta kemikaalinhajua aina purkupumppaamolle asti.
Hermanninsaaren jätevedenpuhdistamo ei toimi tällä hetkellä täysin normaalisti. Alueen asukkaita on tiedotettu asiasta tekstiviestitse Porvoon veden toimesta. Itä-Uudenmaan pelastuslaitos kehottaa asukkaita tuulettamaan tiloja, jos niissä havaitaan kemikaalin hajua.

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: