Vanderbiltin virtuaalisymposium erottaa faktat fiktiosta ikääntymisestä ja terveestä vanhenemisesta

Uusi artikkeli käsittelee Vanderbiltin virtuaalisymposiumia, joka erottaa faktat fiktiosta ikääntymisestä ja terveestä vanhenemisesta. Symposiumissa on lyhyitä puheenvuoroja asiantuntijoilta, jotka käsittelevät ravitsemusta, liikuntaa, mietiskelyä ja muita aiheita, jotka edistävät tervettä ikääntymistä. Tapahtuma pyrkii valtuuttamaan yksilöitä tekemään tietoon perustuvia päätöksiä ikääntymisestä, kun markkinoilla on paljon epätieteellisiä tuotteita ja väitteitä. Puhujat korostavat, että ikääntyminen ei välttämättä tarkoita heikkenemistä, ja että aivot voivat muuttua koko elämän ajan mietiskelyn ja muun toiminnan avulla. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vanderbiltin virtuaalisymposium erottaa faktat fiktiosta ikääntymisestä ja terveestä vanhenemisesta

Ikääntyminen informaatioylijäämän aikakaudella voi olla ylikuormittavaa. Jokaista luettuasi artikkelia unesta, liikunnasta, ruokavaliosta tai lääketieteestä on toinen, joka sanoo päinvastaista. Tämä faktan ja fiktion risteys innoitti maksuttoman Longevity and Healthy Aging Virtual Symposium 2023 -tapahtuman. Se koostuu 10-15 minuutin puheenvuoroista, joita esittää Osher Collaborative for Integrative Health perjantaina 3. marraskuuta kello 10-17.

Ikääntyminen on monimutkainen prosessi, johon vaikuttavat lukuisat tekijät, kuten geenit, elämäntavat ja ympäristöaltistukset. Väärät tiedot voivat johtaa ihmisiä tekemään valintoja, jotka eivät ole vain tehottomia, vaan mahdollisesti haitallisia, sanoi Melinda Ring, MD, Pohjois-Carolinan yliopiston Osher Center for Integrative Healthin johtaja. Aikakaudella, jolloin ikääntymistä vastustavia tuotteita ja ihmeparannuksia markkinoidaan laajalti, on ratkaisevan tärkeää ymmärtää, mikä oikeasti edistää tervettä ikääntymistä ja pitkäikäisyyttä. Kyse ei ole vain myyttien kumoamisesta, vaan yksilöiden valtuuttamisesta tekemään tietoon perustuvia päätöksiä, jotka voivat myönteisesti vaikuttaa heidän elämänlaatuunsa ikääntyessään.

Kello 9.30–9.45 Ring käsittelee ruuan ja pitkäikäisyyden tieteellistä perustaa puheenvuorossaan ”Ravitse itsesi kukoistamaan: ravitsemuksen ymmärtäminen optimaaliseen ikääntymiseen”. Kello 11.20–11.30 Michelle Foote Pearce, DMin, MA, MSN, RN, LPC-MHSP, NCC, Osher Center for Integrative Health at Vanderbiltin mietiskelyohjelmien ja ulkoisten suhteiden johtaja, puhuu ”Mietiskelystä ja nuorekkaiden mielen”.

Tarkoitukselliset mietiskelyharjoitukset voivat olla sekä muodollisia (varattua aikaa ja tilaa istumiselle, seisomiselle, liikkumiselle) että epämuodollisia (tapa, jolla kiinnitämme huomiota arkipäivän toimintoihin). Yhteinen nimittäjä on tietoisuus, hän sanoi. Kun joku kysyi Buddhaa, mitä hän oli, hän totesi yksinkertaisesti: hereillä. Voisimme käyttää termiä valveutuneisuus tietoisuuden tarkoituksellisesta vahvistamisesta siihen, mikä nousee sekä sisäisesti (itsetietoisuus) että ulkoisesti (valveutuneisuus toisiin ja maailmaan ilman tuomiota tai ristiriitaa). Valveutuneisuuden vastakohta on nukkuminen, toimiminen vanhoista oletusasetuksista ja reaktiivisista kaavoista ilman valintaa tai tarkoitusta. Valpas henkilö on suuremmassa selkeydessä, viisaudessa ja näkemyksessä.

Foote Pearce, joka työskenteli 10 vuotta syöpätautien sairaanhoitajana ennen siirtymistään integroituun psykologiaan, on siirtymässä itse eläkkeelle, vaikka hän huomaa sen näyttävän erilaiselta, aktiivisemmalta ja osallistuvammalta kuin aikaisemmat käsitykset eläkkeestä.

Oma ikäluokkani baby boomerit valitsevat pysyä aktiivisina, osallistuvina ja nuorekkaina ikääntyessään, ja tiedämme nyt, että ikääntyminen ei välttämättä tarkoita heikkenemistä, hän sanoi. Uudemmat löydökset neurotieteissä osoittavat aivojen kyvyn muovautuvuuteen ja muutokseen koko elämän ajan. Mietiskelymeditaatio on yksi tapa tarkoituksellisesti muuttaa aivojen toimintaa mahdollistaakseen terveemmät kaavat yhteydelle ja hyvinvoinnille, vaikka ne ikääntyvät. Maailmamme on selvästi kriisiaikana ja tarvitsee vanhempien sukupolvien kokemusta, viisautta ja selkeyttä nyt enemmän kuin koskaan.

Osher Collaborative koostuu 11 akateemisesta terveyskeskuksesta ympäri maailmaa. Täyden ohjelman ja ilmaiseen tapahtumaan rekisteröitymisen voi tehdä täällä. Rekisteröityneet saavat pääsyn tallennettuihin puheenvuoroihin tapahtuman jälkeen.

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: