”Aikakauden myyttien murskaaminen: Asiantuntijat erottavat tosiasiat fiktiosta ikääntymisen ja terveellisen elämän virtuaalisymposiumissa”

Tiivistelmä: Tietoa ikääntymisestä ja terveellisestä elämästä on nykyään niin paljon, että se voi olla ylivoimaista. 3. marraskuuta järjestetään ilmainen virtuaalisymposiumi, jossa asiantuntijat erottavat tosiasiat fiktiosta. Ikääntyminen on monimutkainen prosessi, johon vaikuttavat useat tekijät. Väärä tieto voi johtaa haitallisiin valintoihin. Ravinnolla ja meditaatiolla on yhteys pitkäikäisyyteen. Mindfulness-meditaatio voi parantaa tietoisuutta ja hyvinvointia ikääntyessä. Aivot voivat muuttua koko elämän ajan. Ilmoittaudu nyt ilmaiseen Osher Collaborative -tapahtumaan. Rekisteröityneet saavat pääsyn tallennettuihin puheisiin.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hukkuminen tiedon tulvaan

Tietoa on nykypäivänä saatavilla niin paljon, että se voi olla jopa ylivoimaista – erityisesti kun kyse on ikääntymisestä ja terveellisestä elämästä. Jokaiselle artikkelille, joka suosittelee tiettyä ruokavaliota, liikuntaa tai lääkettä, löytyy toinen, joka sanoo aivan päinvastaista. Tämä tiedon ja fiktion risteys on inspiroinut ilmaisen Ikääntyminen ja terveellinen elämä -virtuaalisymposiumin, joka järjestetään 3. marraskuuta klo 10.00-17.00.

Ikääntyminen – monimutkainen prosessi

Ikääntyminen on monimutkainen prosessi, johon vaikuttavat lukuisat tekijät kuten genetiikka, elämäntapa ja ympäristöaltistukset. Väärä tieto voi johtaa ihmisiä tekemään valintoja, jotka eivät ole vain tehottomia, vaan myös mahdollisesti haitallisia. ”Ei riitä, että murskaamme myyttejä, meidän on myös valtuutettava yksilöt tekemään informoituja päätöksiä, jotka voivat positiivisesti vaikuttaa heidän elämänlaatuunsa ikääntyessään”, toteaa Melinda Ring, MD, Osher Center for Integrative Healthin toimitusjohtaja Northwestern Universityssa.

Tutkimusta ja tietoutta ravinnosta ja mielen nuoruudesta

Ring tulee kattamaan tieteen taustalla olevan ruoan ja pitkäikäisyyden yhteyden puhuessaan aiheesta ”Nourish to Flourish: Understanding Nutrition for Optimal Aging” klo 9.30-9.45. Lisäksi Michelle Foote Pearce, DMin, MA, MSN, RN, LPC-MHSP, NCC, Osher Mindfulness Programs and Outreachin johtaja Vanderbiltin Osher Center for Integrative Healthissa, puhuu aiheesta ”Meditation and the Youthful Mind” klo 11.20-11.30.

Mindfulness meditaation voima

Mindfulness-meditaatio voi olla sekä muodollinen (omistettu aika ja tila istumiselle, seisomiselle, liikkumiselle) että epämuodollinen (tapa, jolla kiinnitämme huomiota jokapäiväisiin toimintoihin). ”Yhteinen nimittäjä on tietoisuus”, Pearce sanoo. Toisin kuin ihminen, joka toimii vanhojen tottumusten ja reaktiivisten mallien mukaan ilman valintaa tai aikomusta, tietoinen ihminen on enemmän valpas, viisas ja oivaltava.

Vanheneminen ei ole sama kuin heikkeneminen

Ikääntyminen ei tarvitse tarkoittaa heikkenemistä. ”Uudemmat havainnot neurotieteissä viittaavat siihen, että aivoilla on kyky neuroplastisuuteen ja muutokseen koko elämän ajan. Mindfulness-meditaatio on yksi tapa tietoisesti muuttaa aivojen toimintaa, jotta se mahdollistaisi terveellisemmät mallit yhteydelle ja hyvinvoinnille, vaikka se ikääntyisikin”, Pearce selittää.

Ilmoittaudu nyt!

Osher Collaborative koostuu 11 akateemisesta terveyskeskuksesta ympäri maailmaa. Ilmoittaudu nyt tähän ilmaiseen tapahtumaan tästä. Rekisteröityneet saavat pääsyn tallennettuihin puheisiin kokouksen jälkeen.

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: