Salakatselusta tuomittu Axl Smith huijasi e-urheiluorganisaation – sai potkut totuuden paljastuttua

Facebook
Twitter
LinkedIn

Salakatselusta tuomittu Axl Smith huijasi e-urheiluorganisaation – sai potkut totuuden paljastuttua

Entinen juontaja Axl Smith, 39, palkattiin viime syksynä töihin ruotsalaiseen e-urheiluorganisaatioon Ninjas in Pyjamas. Organisaatio on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä toimijoista pelialalla. Smith sai pestin vanhempana videotuottajana, jonka työtehtäviin kuului muun muassa markkinointimateriaalien luominen erityisesti NiP:n naispelaajista.

Kun Iltalehti uutisoi Axl Smithin nykyisestä elämästä tämän vuoden alussa, hän työskenteli vielä tuolloin NiP:ssä. Täysuhde purettiin kuitenkin neljän kuukauden työskentelyn jälkeen, kun NiP sai vihiä Smithin taustoista.

Kävi ilmi, että Smith oli hakenut töitä uudella henkilöllisyydellä sekä vilpillisellä ansioluettelolla. Smith ei ollut työtä hakiessaan kertonut aiempaa oikeaa nimeään. Myöskään Smithin Suomessa vuonna 2017 saama tuomio salakatselusta ei ollut tullut ilmi hakuprosessin aikana.

NiP sai vinkin Smithin oikeasta henkilöllisyydestä ja tämän menneisyydestä ulkopuoliselta taholta, ja 14 tuntia myöhemmin Smithin työsopimus purettiin. Asian toi esiin brittiläinen e-urheiluun erikoistunut toimittaja Richard Lewis, joka julkaisi aiheesta blogikirjoituksen.

Iltalehti tavoitti Ninjas in Pyjamasin operatiivisen johtajan Jonas Gundersenin, joka vahvisti, että Smith oli työskennellyt NiP:lle ja hänen työsuhteensa oli purettu.

Työsopimuksen purkamisen jälkeen yhtiö tiedotti asiasta avoimesti työntekijöilleen. Smith ei ollut pelifirman mukaan työskentelynsä aikana syyllistynyt epäasialliseen käytökseen.

”Meillä oli työntekijä, joka sai työpaikkansa vilpillisen ansioluettelon ja uuden henkilöllisyyden avulla. Myöhemmin ulkopuolinen taho ilmoitti meille tämän henkilön todellisesta henkilöllisyydestä. 14 tuntia tiedon saamisen jälkeen työntekijä irtisanottiin välittömästi. Olimme täysin avoimia tilanteen suhteen muiden työntekijöiden kanssa. Hänen neljän kuukauden työsuhteensa aikana hänellä oli rajoitettu kontakti pelaajiin, eikä meillä tullut tietoon epäasiallista käytöstä”, Gundersen kommentoi.

Jatkuu…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jaa Somessa: