”Tate Modernista heitetty poika käyttää yhä vähemmän pyörätuolia ja on kehittänyt intohimon ympäristöasioihin”

Tiivistelmä: Vuonna 2019 kuuden vuoden ikäinen ranskalaispoika joutui kauhistuttavan hyökkäyksen kohteeksi Tate Modern -taidemuseossa Lontoossa. Hän putosi 30 metrin matkan alas, mutta selvisi hengissä. Pojan elämä muuttui täysin, mutta hän on toipunut ihmeellisesti perheensä tuella. Hän käyttää enää harvoin pyörätuolia, on alkanut kävellä ja on kehittänyt intohimon ympäristöasioihin. Hyökkääjä Jonty Bravery tuomittiin teostaan. Vaikka poika kärsii edelleen traumaattisista muistoista, hän on osoittanut uskomatonta toipumiskykyä ja elää nyt uutta elämäänsä täynnä toivoa.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Tate Modernista heitetty poika käyttää yhä vähemmän pyörätuolia ja on kehittänyt intohimon ympäristöasioihin

Poika, joka joutui kauhistuttavasti heitetyksi Tate Modernin taidemuseon 10. kerroksesta, on suurimman osan ajasta jo pystyssä ja liikkuu ilman pyörätuolia, iloitsee perhe. Tämä rohkea pieni ritari, kuten perhe häntä hellästi kutsuu, on selvinnyt uskomattomasta kamppailustaan ja on nykyään innokas vihreiden asioiden puolestapuhuja.

Elämä muuttui yhdessä hetkessä

Ranskalainen nuorukainen oli vain kuusivuotias, kun hän joutui karmealla tavalla hyökkäyksen kohteeksi. Tekijänä oli teini-ikäinen Jonty Bravery, jonka uhriksi poika joutui ollessaan perheensä kanssa lomalla elokuussa 2019. Hän selvisi hengissä 30 metrin pudotuksesta, mutta sai vakavia vammoja, jotka muuttivat hänen elämänsä kokonaan.

Perheen tuki ja rakkaus

Perhe, joka kutsuu häntä ”meidän pikku ritariksemme”, kertoo GoFundMe-sivulla julkaistussa päivityksessä, että heidän kotiaan muokataan parhaillaan pojan liikkumisen helpottamiseksi. Hän on alkanut kävellä, joskin horjuvasti, mutta pyörätuolia tarvitaan enää vain pidemmillä retkillä. Koko perhe on ollut mukana tukemassa poikaa ja mukautumassa uuteen elämäntilanteeseen.

Ympäristöasiat lähellä sydäntä

Poika on myös kehittänyt palavan intohimon ympäristöasioita kohtaan. Perhe kertoo, että hän on innokas soveltamaan koulussa oppimaansa elämässään, muistuttaen muita sammuttamaan valot, säästämään vettä ja keräämään roskat rannoilta ja metsistä.

Hyökkäyksen takana mielenterveysongelmista kärsivä nuorukainen

Hyökkäyksen tehnyt Jonty Bravery asui tuolloin tuetussa asumisyksikössä, mutta sai liikkua vapaasti. Hän päätti tietoisesti valita ja tappaa jonkun, kerrottiin myöhemmin oikeudessa. Bravery, joka oli tekohetkellä 17-vuotias, tunnusti syyllisyytensä murhan yritykseen ja hänet tuomittiin vuonna 2020 vähintään 15 vuodeksi vankilaan.

Elämän uusi suunta

Voimakkaasti traumatiseerunut lapsi on kuitenkin vahvasti eteenpäin suuntautunut. Hän on innokas oppija ja nauttii koulunkäynnistä. Tulevaisuudessa hän aikoo osallistua koulupäivien aamuisin ryhmähoitoon ja kuntoutukseen iltapäivisin. Hänen muistinsa on parantunut huomattavasti ja hän on jopa alkanut katsoa elokuvia perheensä kanssa, mikä oli aiemmin liian uuvuttavaa.

Kaikesta kokemastaan huolimatta, tämä pieni ritari on osoittanut uskomatonta sisua ja taistelutahtoa. Hän on pukenut haarniskansa ja astunut rohkeasti kohti uutta, toisenlaista elämää.

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: