”The Secret to Staying Young at Heart: How to Avoid Feeling Old in Your Retirement Years”

Tiivistelmä: The Secret to Staying Young at Heart: How to Avoid Feeling Old in Your Retirement Years Artikkeli tarjoaa vinkkejä, kuinka välttää vanhan olon tunnetta eläkevuosina. Ensinnäkin, pidä huolta fyysisestä kunnostasi harjoittelemalla säännöllisesti, syömällä terveellisesti ja pitämällä painosi kurissa. Laajenna myös käsitystäsi nuorekkuudesta olemalla utelias, opettelemalla uusia asioita ja kokeilemalla uusia harrastuksia. Sosiaalinen aktiivisuus on myös tärkeää. Ole hyödyllinen perheellesi, ystävillesi ja yhteisöllesi. Artikkelissa haastatellaan 97-vuotiasta Elaine LaLannea, joka paljastaa salaisuutensa pitkäikäiseen ja nuorekkaaseen elämäntapaan. Hänen mukaansa liikunta on avainasemassa. Jos et liiku, muutut liikkumattomaksi.
Facebook
Twitter
LinkedIn

The Secret to Staying Young at Heart: How to Avoid Feeling Old in Your Retirement Years

Monet ihmiset pelkäävät vanhenemista ja sitä, että tuntevat itsensä vanhaksi eläkevuosinaan. On kuitenkin olemassa keinoja, joilla voit välttää vanhan olon tunteen, vaikka vuodet karttuvat.

Pidä huolta fyysisestä kunnostasi

Elaine LaLanne, 97-vuotias leskeysrouva ja terveysguru Jack LaLannen leski, paljasti salaisuutensa nuorekkaaseen elämäntapaan. Hän harjoittelee päivittäin vähintään 20 minuuttia tehden vatsalihaksia sängyssään ja kallistuspunnerruksia tiskialtaalla, kävelee juoksumatolla ja vahvistaa ylävartaloaan kuntosalilla. Hän myös noudattaa terveellistä ruokavaliota ja pitää painonsa kurissa.

Iän myötä sinun on tarkennettava liikunta- ja ruokailutottumuksiasi. Esimerkiksi 70-vuotiaana olen huomannut, että vanhempieni hauraus 80- ja 90-vuotiaina johtui osittain ylävartalon heikkoudesta. Nyt käyn säännöllisesti kuntosalilla nostamassa painoja vahvistaakseni ylävartaloani. Syömällä enemmän proteiinia, kuten ravintoneuvojat suosittelevat 70-vuotiaille ja sitä vanhemmille, voin myös edistää lihaskuntoani.

Laajenna käsitystäsi nuorekkuudesta

Usein sanotaan, että ikä on asenne. Se tarkoittaa, että sinun tulisi ajatella kuin nuori ihminen. Mutta mitä se merkitsee eläkeiässä olevalle? Minulle se merkitsee uteliaisuutta, jatkuvaa oppimista ja uusien asioiden kokeilemista iästä riippumatta. Haluan kuitenkin soveltaa elämänkokemustani ja olla valikoiva uusien asioiden suhteen. En halua kokeilla asioita pelkästään siksi, että ne ovat uusia ja kiiltäviä, vaan haluan nähdä, parantavatko ne todella elämääni.

Esimerkiksi liityin äskettäin outrigger-kanootteja harrastavaan kerhoon, joka tarjoaa minulle uuden tavan pysyä kunnossa, vahvistaa ylävartaloani ja tutustua uusiin ihmisiin. Tutkin myös Apple Payn käyttöä, mobiilimaksamispalvelua, joka voi korvata pankkikortin sisäänrakennetuilla turvatoimilla. Vuosien ajan olen torjunut sen uutena hömpänä, jota vain nuoret käyttävät, mutta nyt on aika tutkia sitä.

Toinen yleinen määritelmä vanhuudesta on se, että ihmiset eivät enää ole itsenäisiä ja tarvitsevat muiden apua päivittäisissä toimissaan. Olen kuitenkin huomannut, että monet 80- ja 90-vuotiaat luottavat muihin sosiaalisessa ja logistisessa tuessa. Todellisuudessa he ovat keskinäisriippuvaisia, hyväksyvät muiden apua eri tarpeisiin mutta tukevat myös perhettään, ystäviään ja yhteisöään.

Kannata sosiaalista kuntoasi

Eläkkeelle siirtymistä pelkkänä lomana, jolloin teet vain huvittelet, matkustat ja harrastat harrastuksiasi, ei yksinkertaisesti toimi 20–30 vuotta kestäville eläkkeille. Meidän on oltava hyödyllisiä ja merkityksellisiä yhteisöillemme, perheellemme ja ystävillemme iästä riippumatta. Se voi tarkoittaa työskentelyä jollain tavalla, vapaaehtoistyötä tai yksinkertaisesti sitä, että olemme läsnä perheelle ja ystäville, kun he tarvitsevat apua. Myöhempinä vuosina sosiaalinen kuntomme on yhtä tärkeää kuin henkilökohtainen kuntomme.

Kysy läheisiltä perheenjäseniltäsi ja ystäviltäsi, minkä ikäisenä he pitävät ihmistä vanhana ja miten välttää vanhan olon tunnetta. Aloitat näin oivaltavan ja provosoivan keskustelun.

Ms LaLanne päätti haastattelunsa voimakkaaseen oivallukseen: ”Sinun on liikuttava. Jos et liiku, muutut liikkumattomaksi.” Loistavaa inspiraatiota ja neuvoja siihen, miten välttää vanhan olon tunnetta, kun olemme vanhoja!

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: