”Tate Modern lanseeraa uuden alustan kokeellisille taiteilijoille: Infinities Commission tukee uudenlaisia taideprojekteja”

Tate Modern -museo Lontoossa on perustanut uuden vuosittaisen Infinities Commission -aloitteen tukeakseen kokeellisia nykytaiteilijoita. Aloitteen tarkoituksena on mahdollistaa spekulatiivisten, häiritsevien tai immersiivisten taideprojektien tuottaminen. Joka vuosi asiantuntijaraati valitsee yhden taiteilijan toteuttamaan teoksen, joka esitellään The Tanks -tiloissa. Ensimmäinen teos valitaan kesällä 2024 ja esitellään keväällä 2025. Lisäksi kolme muuta taiteilijaa saavat rahoitusta tutkimukseen ja kehitykseen. Aloite vahvistaa Tate Modernin asemaa kokeellisen taiteen tukijana.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Tate Modern lanseeraa uuden alustan kokeellisille taiteilijoille: Infinities Commission tukee uudenlaisia taideprojekteja

Lontoon Tate Modern -museo on esitellyt uuden vuosittaisen aloitteen nimeltään Infinities Commission, jonka tarkoituksena on tukea kokeellisia nykytaiteilijoita. Catherine Wood, Tate Modernin ohjelmajohtaja, kertoi tiedotteessa, että komission tavoitteena on tukea taiteilijoita, jotka työskentelevät erittäin kekseliäillä tavoilla.

Konventionaalisten taiteen kategorioiden ulkopuolella

Woodin mukaan taiteilijat ylittävät nykyään vapain mielin monia eri aloja luodakseen spekulatiivisia, häiritseviä tai immersiivisiä projekteja, jotka eivät sovi perinteisiin taiteellisiin kategorioihin. Joka vuosi asiantuntijaraati valitsee taiteilijan, jolle myönnetään komissio. Valitun taiteilijan tehtävänä on sitten esitellä työnsä seuraavana keväänä Tate Modernin The Tanks -tiloissa, jotka on tarkoitettu esityksille, elokuville ja installaatioille.

Ensimmäisen komission valinta ja esittely

Ensimmäisen komission valitseva raati tekee päätöksen kesällä 2024, ja valitun teos tulee esille keväällä 2025. Kaikki komissiot ovat yleisölle maksuttomia. Ensimmäisen vuoden valintaraatiin kuuluvat muusikko ja taiteilija Brian Eno, kuraattori Oulimata Gueye, taiteilija Anne Imhof, Haus der Kunst -museon taiteellinen johtaja Münchenissä Andrea Lissoni ja The Kitchen -gallerian toimitusjohtaja ja pääkuraattori New Yorkissa Legacy Russell.

Lisärahoitusta tutkimukseen ja kehitykseen

Uuden aloitteen myötä kolme muuta taiteilijaa saavat myös 10 000 euron rahoituksen tutkimukseen ja kehitykseen. He esiintyvät yhdessä palkitun taiteilijan kanssa ”näytä ja kerro” -tapahtumassa, jonka ajankohtaa ei ole vielä vahvistettu, ja keskustelevat siellä töistään.

Infinities Commission -aloite vahvistaa Tate Modernin asemaa kokeellisen taiteen ja uusien taiteilijoiden tukijana. Museo jatkaa näin ollen panostamistaan erilaisten taiteilijoiden ja heidän teostensa esille tuomiseen.

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: