Elon Musk ja Sam Altman ottavat yhteen tekoäly-chatbottien älykkyydestä

Elon Musk ja Sam Altman ottavat yhteen tekoäly-chatbottien älykkyydestä
Facebook
Twitter
LinkedIn

Elon Musk ja Sam Altman ottavat yhteen tekoäly-chatbottien älykkyydestä

Kipinät lentelevät Elon Muskin ja Sam Altmanin välillä

Teknologiavelhojen Elon Muskin ja Sam Altmanin välille on syntynyt kitkaa heidän luomiensa tekoäly-chatbottien suhteen. Kaksikko vaihtaa julkisesti näkemyksiä siitä, kumpi on luonut hauskemman ja kyvykkäämmän chatbottin, kertoo Business Insider.

Grok vs. ChatGPT: tausta

Musk perusti xAI-nimisen yrityksen, joka kehittää kiistanalaisen Grok-chatbottin. Grok omaa muihin tekoälymalleihin verrattuna pippurisemman huumorin ja kykyjään käyttää myös hankalammissa kysymyksissä. Vastapuolella on Sam Altmanin yritys OpenAI, joka on luonut ChatGPT.ai-chatbottin.

Muskin vastaus ”GPT-Snore”

Elon Musk ei ole myöhäinen vastatakseen Altmanin aiempiin hyökkäyksiin. Hän otti kantaa omalla X-sivustollaan ja heitti väitteitä ChatGPT:n puutteista, kutsuen kyseistä teknologiaa ”GPT-Snore”:ksi. Musk väittää että humoristisuus jää OpenAI:n ChatGPT:ssä vähäiseksi, ja Grokin onnistuessa tässä paremmin.

Sam Altmanin Grokista esittämä parodia

Altman pyysi keskusteluun OpenAI:n tekoälymallin GPT:n luomaa, kiusaantunutta naurua hakevaa chatbottia. Chatbottin nimeksi tuli humoristisesti Grok, viitaten Muskin luomaan chatbottiin.

Entiset kollegat, nykyiset kilpailijat

Elon Musk ja Sam Altman edustivat yhdessä OpenAI:n perustajajäseniä vuonna 2015. Viime aikoina kaksikon suhde on kuitenkin muuttunut julkisten väittelyiden ja tuotteiden kilpailun myötä.

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: