Suomalaisen rauhanneuvottelijan viimeinen matka: Presidentti Martti Ahtisaari on nyt viimeisellä leposijallaan Hietaniemessä

Facebook
Twitter
LinkedIn

Suomalaisen rauhanneuvottelijan viimeinen matka: Presidentti Martti Ahtisaari on nyt viimeisellä leposijallaan Hietaniemessä

Ahtisaaren viimeinen matka

Suomen 10. presidentti, Martti Ahtisaari, on laskettu haudan lepoon Helsingin Hietaniemen hautausmaalla. Hautajaisseremonian toimitti emerituspiispa Eero Huovinen, ja suuri surusaatto seurasi Ahtisaarta viimeiselle matkalleen. Helsingin katujen varret olivat täynnä ihmisiä osoittamassa kunnioitustaan entiselle presidentille.

Hiljainen hetki Presidentinlinnan edustalla

Surusaatto pysähtyi muutamaksi minuutiksi Presidentinlinnan edustalle, jonka aikana kaikilla oli hiljainen hetki. Tämä merkittävä kunnianosoitus näytti, kuinka paljon arvostusta Martti Ahtisaarella oli suomalaisten keskuudessa.

Muistotilaisuus valtioneuvoston juhlahuoneistossa

Presidentin hautauksen jälkeen pidettiin muistotilaisuus valtioneuvoston juhlahuoneistossa noin 300 kutsuvieraalle. Pääministeri Petteri Orpo piti muistosanat tilaisuudessa.

Vahtivuoro Ahtisaaren haudalla

Hautausmaalla arkunkantajina toimivat presidentti Ahtisaaren poika Marko Ahtisaari ja presidentti Ahtisaaren entiset adjutantit. Ahtisaaren haudalla on kunniavartio perjantaihin kello 22 asti, mikä osoittaa kuinka paljon Ahtisaari merkitsi suomalaisille.

Ahtisaari: Suuren suomalaisen muistoksi

Presidentti Ahtisaari tunnetaan maailmalla paitsi Nobel-palkitsevana rauhanneuvottelijana, myös arvostettuna valtiomiehenä. Hän oli presidenttinä vuosina 1994-2000, ja hän on toiminut YK:n erityislähettiläänä useissa kansainvälisissä konflikteissa. Ahtisaaren hauta sijaitsee Hietaniemessä, samalla alueella kuin presidenttien Mauno Koiviston, Urho Kekkosen ja Risto Rytin haudat.

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: