Sijoittajamiljardööri ennustaa: Elon Muskin SpaceX yltää puolen biljoonan dollarin arvoon vuoteen 2030 mennessä

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sijoittajamiljardööri ennustaa: Elon Muskin SpaceX yltää puolen biljoonan dollarin arvoon vuoteen 2030 mennessä

Rakettiyrityksen kohoava arvo

Muskia seuraava miljardööri-sijoittaja nimeltä Ron Baron on ennustanut ainutlaatuisia näkymiä SpaceX-yritykselle. Vuonna 2030 sen arvo yltää käsittämättömään puoleen biljoonaan dollariin. Baronilta perjantaina CNBC:lle antamassaan haastattelussa yrityksen arvon kerrotaan yltävän 250 miljardista 300 miljardiin viimeisen kolmen vuoden aikana.

SpaceX ja sen kunnianhimoinen Starlink

Tällä hetkellä arviolta 150 miljardin dollarin arvoisen SpaceX:n johtajana toimii Elon Musk, joka äskettäin ilmoitti, että yrityksen satelliittien internet-divisioona Starlink on saavuttanut tasapainon kassavirran suhteen. Starlink on tunnettu maailman suurimpana satelliittiyhtiönä, ja se operaattoroi noin 5000 satelliittia matalalla Maan kiertoradalla.

Yrityksen taloudellinen näkymä

Musk jatkaa yrityksensä toimintaa avaruuden kaupallistamiseksi käyttämällä uudelleenkäytettäviä rakettipalveluita ja tarjoamalla internetpalveluja, jotka välitetään kiertävistä satelliitteista. Bloomberg News ilmoitti maanantaina, että SpaceX:n odotetaan tuottavan tänä vuonna noin 9 miljardin dollarin tulot rakettiensä käynnistyksestä ja Starlink-kotiyhtiöstään.

Tulonäkymät vuoteen 2024

Myyntiennusteiden mukaan myynti kasvaa jopa 15 miljardiin dollariin vuoteen 2024 mennessä. Yrityksen sisäpiiri paljasti, että Starlinkin tulot ylittävät tulevina vuosina rakettien laukaisuliiketoiminnasta saatavat tulot. Tämän odotetaan johtuvan Starlinkin tarjoamien palveluiden laajenemisesta maailmanlaajuisesti ja siten kasvattavan yhä suuremman osuuden SpaceX:n tuloista.

Starlinkin liiketoimintamalli

Starlink tarjoaa korkeanopeuksisen internet-yhteyden tilauspohjaisella mallilla. Käyttäjien on maksettava kuukausimaksu ja kertamaksu maanpäällisestä vastaanotinlaitteistosta, joka yhdistää heidät sen kiertäviin satelliitteihin.

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: