Jopa 1 000 turvapaikanhakijaa päivässä voi saapua Suomeen Vartiuksen kautta: Tilanne on hallinnassa

Suomeen saattaa pian saapua jopa 1 000 turvapaikanhakijaa päivässä Vartiuksen rajanylityspaikan kautta, mutta hallitus on varautunut tilanteeseen ja uskoo sen olevan hallinnassa.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Suomeen saattaa pian tulla jopa 1 000 ihmistä päivässä Vartiuksen rajanylityspaikan kautta. Tästä huolimatta valtio on varautunut tilanteeseen, ja hallitus uskoo sen olevan hallinnassa.

Hiljaisuus vallitsi Vartiuksen rajalla

Perjantai-iltana Kuhmon Vartiuksen rajanylityspaikalla vallitsi hiljaisuus, sillä marraskuinen jäätyvä viima puhalteli ja pakkanen oli ainoastaan noin kuusi astetta. Vartiuksen rajavartioston päällikkö kapteeni Jouko Kinnunen kertoi päivän sujuneen rauhallisesti, sillä alueelle saapui vain viisi turvapaikanhakijaa polkupyörällä.

Rajanylitysten määrän odotetaan kasvavan

Kun Suomen ja Venäjän välinen rajanylitys määrä kasvaa viikonloppuisin, ainakin 300 ihmistä saapuu maahan Vartiuksen kautta. Lauantaista lähtien valtioneuvoston päätöksen mukaan Vartius on eteläisin rajanylityspaikka Suomen puolelle Venäjältä.

Vartius valmistautuu lisääntyvään rajaliikenteeseen

Tilanteen odotetaan kasvavan viikonlopun jälkeen päätöksen myötä, johon on kuitenkin varauduttu. Voi olla jopa 1 000 matkustajaa päivässä, mutta tilanne on hallinnassa.

Alueella majoittuu turvapaikanhakijoita

On huhuja, että turvapaikanhakijoita majoittuu Venäjän puolella Kostamuksessa hotelleissa. Kostamuksen kaupunki sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Vartiuksen raja-asemalta. Rajanylittäjät ovat kertoneet Kinnuselle Kostamuksesta ja majoittuvista turvapaikanhakijoista.

Suhteet Venäjän kanssa huononevat entisestään?

Vartiuksen rajanylityspaikan sulkeminen voi johtaa Venäjältä tuleviin vastatoimiin ja heikentää maiden välistä yhteistyötä entisestään. Kostamuksessa asuva Igor pelkäsi rajanylityspaikan sulkemista ja sanoo olevansa surullinen nykytilanteesta.

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: