Mercedes-omistaja taistelee parkkisakosta aina hovioikeuteen saakka – katso, miksi voittoon johtanut strategia ei onnistunutkaan

Lue, kuinka Mercedes-omistajan hovioikeuteen asti käyty parkkisakkojen taistelu päättyi tuhansien eurojen laskuun. Päätöksestä voi seurata muutosta korkeimmalta oikeudelta.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Mikä alkujaan aloitti kuudenkympin parkkisakosta, kasvoi lopulta yli 80-kertaiseksi summaksi. Mercedes Benz C 350 e -farmariauton omistaja ei suostunut taipumaan 60 euron valvontamaksuun, vaan päätti haastaa parkkifirman Parkkipaten oikeuteen.

Hovioikeus ei niele omistajan perusteluja

Vaikka oikeustaistelu alkoi lupaavasti omistajan puolella, voittamalla Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa, Helsingin hovioikeudessa hänen selityksensä eivät enää menneet läpi. Oikeus katsoi, että omistaja oli itse ollut asialla, ja hänen oli maksettava parkkimaksun lisäksi 5 200 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Mercedes-omistajan strategia osoittautuu heikoksi

Omistaja väitti, ettei ollut tehnyt sopimusta Parkkipaten kanssa pysäköinnistä, sillä useat perheenjäsenet käyttävät hänen omistamaansa autoa. Hän vaati, että sen olisi pitänyt esittää näyttö auton pysäköineestä henkilöstä.

Hovioikeuden päätös – kallis lasku omistajalle

Lopulta Helsingin hovioikeus hyväksyi Parkkipaten kanteen, katsoen että omistajan esittämät väitteet eivät olleet riittäviä. Kun lasketaan parkkimaksu, perintäkulut ja oikeudenkäyntikulut, Mercedes-omistajan lasku nousee kuudestakympistä tuhansiin euroihin.

Avainsanat: Mercedes, Parkkipate, parkkisakko, hovioikeus, oikeudenkäynti, oikeus

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: