Nousujohteinen NHL-tarina: Urho Vaakanaisen tie tähtien liigaan

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nousujohteinen NHL-tarina: Urho Vaakanaisen tie tähtien liigaan

Alkutaival itäsuomalaisesta pikkukaupungista

Joensuun kasvattama Urho Vaakanainen on jättänyt lapsuuskaupunkinsa taakseen jo varhaisella iällä, tavoitellakseen suuria kaukalossa. Nuoren pelaajan urakehitys on vaatinut sekä häneltä itseltään että perheeltä suuria uhrauksia ja rohkeita lifeä. Lähtö 14-vuotiaana Espooseen oli signaali määrätietoisuudesta ja intohimosta lajia kohtaan.

Ensimmäisen NHL-maalin kuntataival ja merkitys

Urho Vaakanaisen ura Pohjois-Amerikan jääkiekkoilun huipulla, NHL:ssä, on ottanut merkittä vä vaihteen. Viimeinkin, 108:ssa runkosarjaottelussa, hän onnistui maalinteossa. Tämä maali Dallas Starsia vastaan ei ollut kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun Vaakanainen on tuulettanut NHL:ssä – kolmesti aiemmin maali on tullut hylätyksi. Odotetun avausosuman myötä myös henkinen painolasti on hieman keventynyt.

Luutivana Anaheim Ducksin puolustuksessa

Ducksin valmennus on laittanut suomalaispakin isoon rooliin, antaen vastuuta alivoimapelissä ja yhteenottoissa vastustajien kärkipelaajia vastaan. Yhteispeli puolustusparinsa Radko Gudasin kanssa osoittaa Vaakanaisen kykyjä tunnustella ja hallita pelin temppoa. Jääaikakeskiarvo noin 17 minuuttia per ottelu kuvastaa puolustajan tärkeää roolia joukkueelle.

Haaveissa maajoukkue ja merkittävät turnaukset

Mielenkiintoiset ajat ovat edessä maajoukkueen suhteen. Vaakanainen mainitsee kiinnostuksensa edustaa Leijonia niin kevään MM-kisoissa kuin tulevaisuudessa myös NHL 4 Nations Face-Off -tapahtumassa. Vaikka tuleva MM-turnaus Tšekissä ei vielä olekaan mahdollinen osallistumisen näyttämö, on pelaajan halu vastustaa Suomen värejä ilmeinen.

Katseet tulevaan – sopimuskuvioita ja uran jatkumo

Urheilijan ammatissa tärkeitä ovat myös sopimustekniset asiat. Vaakanaisen nykyinen kausi Ducksissä ei johda pudotuspeleihin, ja puolustajan tämänhetkinen sopimustilanne asettaa omat rajoituksensa kauden loppuun. Siitä huolimatta, tulevaisuus näyttää valoisalta, kun pelaajan itseluottamus on kasvussa ja uran parhaat pelit voivat vielä olla edessä.

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: