Elon Musk kieltää turvavaatteet kirkkaiden värien takia – työtapaturmat jatkuvat SpaceX:n tehtaalla

Facebook
Twitter
LinkedIn

Musk ei pidä kirkkaista väreistä

SpaceX:n työntekijät kertovat, että yrityksen perustaja Elon Musk on kehottanut heitä välttämään keltaisia turvavaatteita, sillä hän ei pidä kirkkaista väreistä. Entiset työnjohtajat ovat kertoneet, että Musk on jopa maalauttanut teollisuuden turvakeltaisilla väreillä maalattuja koneita mustiksi tai sinisiksi. Hän on myös vaihdattanut keltaiset turvanauhat punaisiksi.

Huolestuttavia työtapaturmia

SpaceX:n tehtailla on raportoitu ainakin 600 työtapaturmaa vuodesta 2014 lähtien, ja vain harvoista on olemassa dokumentaatiota. Näihin tapaturmiin sisältyy ainakin kahdeksan amputaatiota.

Musk leikkii vaarallisilla leluilla

Musk on tullut aiemminkin tunnetuksi välinpitämättömyydestään turvallisuutta kohtaan. Hän on leikkinyt liekinheittimellä, joka on saanut aiheuttaa huolta ja hämmennystä työntekijöiden keskuudessa.

Turvavälineiden puutteellisuus johti kuolemaan

Yhden työntekijän kuolemaa käsitelleessään SpaceX:n työntekijät huomasivat puutteita turvallisuusvälineissä ja menettelyissä. Tapauksen jälkeen Yhdysvaltain työsuojeluhallinto (OHSA) määräsi SpaceX:n toteuttamaan seitsemän parannusta turvallisuuteen, mukaan lukien lisää koulutusta ja laitteita.

Monet vakavat vammat

Viimeisen yhdeksän vuoden aikana on tapahtunut useita vakavia ja pysyviä vammoja. Näihin lukeutuvat muun muassa yli 100 leikkausta tai viiltovammaa, 29 murtumaa tai nivelen sijoiltaanmenoja, 17 käden tai sormien murskavammaa, sekä yhdeksän päävammaa.

Yhtiö jatkaa toimintaansa

SpaceX jatkaa toimintaansa, vaikka sen turvallisuus on kyseenalainen monien työntekijöiden mielestä.

Jaa Somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulle Suositeltua: